Veerkracht biedt Sparta hoop tegen FC Dordrecht

Twee keer was een voorsprong niet besteed aan FC Dordrecht, dat desondanks de beste papieren heeft om in plaats van Sparta Rotterdam de Eredivisie te halen (2-2).

Sparta stapte van het veld als morele winnaar, ook al biedt het resultaat van de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om een plaats in de Eredivisie betere vooruitzichten voor FC Dordrecht.

Die uitgangspositie verdiende de ploeg van trainer Harry van den Ham gezien het betere spel, dat vooral in de eerste helft werd getoond. De Dordtenaren onderstreepten dat ook in kansen. Na bijna een half uur resulteerde dat in de verdiende openingstreffer, al viel die met enig fortuin.

Sparta-aanvaller Donovan Deekman was de ongelukkige, want via zijn lichaam verdween de kopbal van Matthew Steenvoorden achter zijn eigen doelman Khalid Sinouh na een hoekschop. Kort daarop waren Youri Loen en Giovanni Korte binnen enkele seconden dicht bij de 0-2, maar beiden knalden de bal tegen de paal. De thuisploeg kwam niet verder dan een afgewimpelde penaltyclaim na hands van Sparta-huurling Paul Gladon en een gevaarlijke vrije trap van Huseyin Dogan.

In de tweede helft bleek de marge te mager. Sparta had de schroom van zich afgeworpen en kreeg in de 56ste minuut de beloning daarvoor. Maar ook de Rotterdamse ploeg had daarbij de hulp nodig van een tegenstander. Ilias Haddad trapte over de bal heen, waarna Mimoun Mahi profiteerde: 1-1.

Niet veel later maakte de vreugde bij Sparta plaats voor een domper. De toch al zwak spelende rechtsback Pieter Nys verwerkte een lange bal helemaal verkeerd, waarna Korte met een lobje over Sinouh de bezoekers weer op voorsprong zette.

Ook deze keer hielden De Schapenkoppen de voordelige score niet vast. Op aangeven van Nourdin Boukhari bracht invaller Jaime Brunier tien minuten voor tijd de stand weer in evenwicht.

Het resultaat op Het Kasteel biedt voor beide ploegen aanknopingspunten voor de return van zondag aan de Krommedijk. FC Dordrecht vanwege het spel, Sparta vanwege de veerkracht.