Overzicht: dit zijn de wedstrijden in de play-offronde van de CL

Reacties

Het programma voor de play-offronde van de Champions League, de laatste voorronde voor het hoofdtoernooi, is na dinsdagavond bijna volledig ingevuld. Enkel in het tweeluik tussen Dinamo Zagreb en AEK Athene moet nog een beslissing vallen. 

Overzicht: dit zijn de wedstrijden in de play-offronde van de CL
© Pro Shots

Dinamo Zagreb en AEK Athene zouden, net als alle andere ploegen in de derde CL-voorronde, vorige week al voor het eerst tegenover elkaar staan. Door rellen waarbij een 22-jarige supporter om het leven kwam werd de heenwedstrijd echter afgelast en pas op deze dinsdag gespeeld. De return is zaterdag. Dinamo Zagreb moet dan een 1-2 achterstand goed zien te maken. Ajax-doelwit Josip Sutalo en Feyenoord-doelwit Luka Ivanusec stonden dinsdag in de basis bij Dinamo Zagreb.

De winnaar van de strijd tussen Dinamo Zagreb en AEK Athene neemt het in de play-offronde op tegen het Antwerp FC van Mark van Bommel, de kampioen van België.

PSV speelt, net als vorig jaar, tegen Rangers FC. Voor de Eindhovenaren betekent dat een kans op sportieve wraak: twaalf maanden geleden waren de Schotten over twee duels te sterk (2-2 en 0-1 zege). PSV en Rangers treffen elkaar in het zogeheten League Path, net als SC Braga en Panathinaikos. Braga won in de derde voorronde van TSC uit Servië en het Panathinaikos van Tonny Vilhena en de geblesseerde Bart Schenkeveld schakelde dinsdag na strafschoppen Olympique Marseille uit. 

Maccabi Haifa was dankzij een hattrick van assists van Tjaronn Chery met 3-1 te sterk voor Slovan Bratislava en neemt het nu op tegen het Zwitserse Young Boys. Raków Czestochowa, dat in het afgelopen seizoen voor het eerst kampioen van Polen werd, treft FC Kopenhagen: de Denen schakelden dinsdag na een spectaculaire wedstrijd en strafschoppen Sparta Praag uit.

Galatasaray was over twee duels duidelijk te sterk voor het Sloveense Olimpija Ljubljana en neemt het nu op tegen Molde FK, dat een einde maakte aan het Champions League-sprookje van KÍ Klaksvík.

De wedstrijden in de play-offronde van de Champions League worden gespeeld op 22/23 en 29/30 augustus. Op 31 augustus wordt er vervolgens geloot voor de groepsfase van het hoofdtoernooi. PSV speelt op 22 augustus eerst uit tegen Rangers en op 30 augustus thuis.

De wedstrijden in de play-offronde van de CL: 

Maccabi Haifa (ISR) - BSC Young Boys (ZWI)
Antwerp FC (BEL) - AEK Athene (GRI)/Dinamo Zagreb (KRO)

Raków Czestochowa (POL) - FC Kopenhagen (DEN)
Molde FK (NOR) - Galatasaray (TUR)

PSV (NED) - Rangers FC (SCH)
SC Braga (POR) - Panathinaikos (GRI)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.