Overwinningen Eindhoven en Den Bosch in play-offs

De eerste ronde in de play-offs om promotie naar de Eredivisie heeft overwinningen opgeleverd voor FC Eindhoven en FC Den Bosch.

FC Eindhoven-AGOVV Apeldoorn 1-0FC Eindhoven heeft voor een verrassing gezorgd door op eigen veld AGOVV Apeldoorn te verslaan. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na twintig minuten spelen gemaakt door Leon Kantelberg. De aanvaller knikte een afgemeten voorzet van de Franse linksback Remy Amieux prima binnen. Zondag vindt in Apeldoorn de terugwedstrijd plaats. De uiteindelijke winnaar treft op donderdag 6 mei en zondag 9 mei Eredivisionist Willem II.

Helmond Sport-FC Den Bosch 1-2FC Den Bosch heeft zichzelf een prima uitgangspositie verschaft om de tweede ronde van de play-offs te bereiken. De ploeg van trainer Marc Brys besliste het Brabantse onderonsje in haar voordeel. Opmerkelijk genoeg vielen de drie doelpunten in tijdsbestek van slechts vier minuten tijd. De openingstreffer kwam na een klein kwartier spelen op naam van clubtopscorer Fabio Caracciolo.

De Belg zag zijn vrije trap via de muur dusdanig van richting veranderd worden dat doelman Robert van Westerop het nakijken had. Een minuut later was het echter alweer gelijk door een doelpunt van Charles Kazlauskas. Weer drie minuten later bepaalde spits Paul Jans de einduitslag op 1-2. Donderdag vindt in Den Bosch de terugwedstrijd plaats.

De uiteindelijke winnaar treft op donderdag 6 mei en zondag 9 mei Eredivisionist Sparta Rotterdam.