Overmars: 'Voor juiste speler heeft Ajax heel veel geld over'

Reacties

Marc Overmars bestrijdt dat Ajax zuinig is op de transfermarkt. De technisch directeur stelt dat clubs lang niet altijd willen meewerken aan transfers die de Amsterdammers voor ogen hebben.

Overmars: 'Voor juiste speler heeft Ajax heel veel geld over'

Mede door de transfer van Arek Milik voor 32 miljoen euro naar Napoli heeft Ajax veel geld op de bank staan, maar na het vertrek van de Poolse spits kwam tot nu toe alleen Bertrand Traoré op huurbasis over van Chelsea. 'We willen het geld helemaal niet op de bank laten staan, maar we moeten wel de juiste speler aantrekken. Daar hebben we heel veel geld voor over', zei Overmars vrijdagavond in gesprek met Ajax TV.

En daar handelt Ajax volgens Overmars ook naar. 'We hebben de afgelopen weken bedragen van meer dan tien miljoen neergelegd bij clubs, maar als dat dan niet lukt… Dan kom je in de situatie dat je spelers moet zoeken die nog jong zijn en die een springplank nodig hebben.' De directeur sloot echter niet uit dat er de laatste weken nog een speler bijkomt. 'Ik denk dat er nog wel iets gaat gebeuren.'

Ziyech
Daarbij gaat het in ieder geval niet om een versterking voor het middenveld. Dat is volgens zowel trainer Peter Bosz als Overmars al overvol. Het is precies de reden waarom Ajax het niet nodig vindt Hakim Ziyech over te nemen van FC Twente. Dat zou ten koste gaan van eigen talenten als Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong. 'Als je zo'n jongen haalt, leg je hem voor vier jaar vast. Dan weet je zeker dat je een of twee jongens kan afschrijven. Wij zullen hem niet halen.'

Waarschijnlijker is dat Ajax nog een concurrent aantrekt voor Amin Younes, die op dit moment de enige echte linksbuiten is in de A-selectie van Bosz. 'Aan de zijkant is het redelijk dun bezet. Dat zou een plek kunnen zijn waar nog iets kan gebeuren.' VI meldde al dat Ajax bereid is ver te gaan om RC Genk-aanvaller Leon Bailey aan te trekken. 'Het zou mooi zijn als er voorin nog een meevallertje bij zou komen', aldus Overmars, die door de aanstaande transfer van Jasper Cillessen naar Barcelona ook nog op zoek zal moeten naar een nieuwe keeper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.