Overmars moet als extra controlepunt nieuwe Haller-blunder voorkomen

Reacties

Ajax gaat veranderingen aanbrengen in het proces rondom het inschrijven van spelers voor competities. Dit gaf directeur Marc Overmars aan na de veelbesproken blunder met recordaankoop Sebastién Haller.

Overmars moet als extra controlepunt nieuwe Haller-blunder voorkomen
© Pro Shots

De spits kwam deze winter voor ruim twintig miljoen euro over van West Ham United en bewees in de Eredivisie met goals en assists meteen zijn waarde voor de Amsterdammers. In de Europa League kan hij echter niet meedoen, want Ajax vergat de Franse spits met Ivoriaanse roots in te schrijven. Trainer Erik ten Hag gaf aan dat het mis was gegaan met een vinkje aan- en uitzetten.

'We hebben alles geanalyseerd, zodat het nooit meer kan gebeuren in de toekomst', stelde Overmars woensdag voorafgaande aan de bekerwedstrijd tegen PSV bij ESPN. 'Intern hebben we het er goed over gehad, we gaan een extra controlepunt toevoegen. Zolang je met mensen werkt, worden er fouten gemaakt', gaf Overmars aan.

De directeur zal intensiever deel gaan uitmaken van het inschrijvingsproces, zo vertelde hij. 'Ik heb vanmiddag het hele systeem voor m'n ogen gehad, het is niet ingewikkeld. Ik was geen controlepunt, maar ik denk dat ik wel een nieuw controlepunt word. In de negen jaar dat ik hier zit, is het niet eerder gebeurd.'

Haller kan dus niet in actie komen tijdens het tweeluik tegen Lille en de mogelijke knock-outduels daarna. De spits heeft wel een basisplek in het bekerduel met PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.