Overmars benieuwd naar Ihattaren: 'Een van de grootste talenten van ons land'

Reacties

Het hing al even in de lucht, maar Mohamed Ihattaren is speler van Ajax. De linkspoot wordt voor een jaar gehuurd van Juventus. De Amsterdammers hebben ook een optie tot koop bedongen.

Overmars benieuwd naar Ihattaren: 'Een van de grootste talenten van ons land'

'Mo Ihattaren is nog maar 19 jaar en geldt als een van de grootste talenten van ons land. Alleen heeft hij door omstandigheden al erg lang geen wedstrijden gespeeld', zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars. 'Bij ons gaat hij bij Jong Ajax verder werken aan zijn fitheid. Daar kan hij vervolgens laten zien dat hij nog altijd de goede speler is die we kennen. Ik ben erg benieuwd. Wij bieden hem deze kans en wij gaan hem helpen, maar het begint natuurlijk bij hemzelf en dat weet hij.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De negentienjarige Ihattaren werd opgeleid door PSV, de club waarvoor hij ook debuteerde in het betaald voetbal. Afgelopen zomer vertrok de creatieveling echter uit Eindhoven. De technicus onderhield een slechte relatie met trainer Roger Schmidt en koos voor een transfer naar Juventus.

De Italiaanse topclub verhuurde Ihattaren echter meteen weer aan competitiegenoot Sampdoria. Dat avontuur liep uit op een mislukking. Ihattaren vertrok zonder een wedstrijd te spelen uit Italië en keerde terug naar Nederland.

Fit raken
Op zoek naar een nieuwe club probeerde de jeugdinternational er in het Olympisch Stadion alles aan te doen om fit te geraken. Dat gebeurde onder begeleiding van Gerald Vanenburg. De techniektrainer is ook verbonden aan Ajax.

Lange tijd leek FC Utrecht de beste papieren te hebben om Ihattaren te strikken. Op het moment dat de Amsterdammers in het spel kwamen, verdwenen de Utrechters echter naar de achtergrond. Bij Ajax moet Ihattaren zijn carrière nieuw leven inblazen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.