Overmars: 'Bandé is op alle aanvallende posities inzetbaar'

Reacties

Marc Overmars heeft op de clubsite van Ajax de transfer van Hassane Bandé bevestigd. De directeur spelersbeleid benadrukt hierbij dat de aanvaller van KV Mechelen voorin op meerdere posities uit de voeten kan. De Amsterdammers betalen zo'n acht miljoen voor de Burkinees. 

Overmars: 'Bandé is op alle aanvallende posities inzetbaar'

'Wij volgen Bandé al een tijdje en zijn daarin absoluut niet de enige club', licht Overmars toe. 'We moesten snel handelen, maar wij wilden ook ons huiswerk goed gedaan hebben. Dat is allemaal gelukt. Ik ben dus blij dat hij nu getekend heeft, ook al komt hij pas na dit seizoen naar Amsterdam.'

Bandé tekent voor vijf seizoenen en in het contract heeft Mechelen een clausule bedongen waardoor de club bij een eventuele doorverkoop van Bandé, meeprofiteert. 'Hij is nog maar 19 jaar en een groot talent, dat bij Mechelen veel vanaf de flank speelt, maar hij is op alle aanvallende posities inzetbaar. Een doelgerichte speler met veel dreiging. Ik denk dat wij samen met onze fans veel plezier van hem gaan beleven', aldus Overmars.

Zelf spreekt Bandé van een grote stap vooruit. 'Maar eerst heb ik een missie met KV Mechelen en wil dit seizoen succesvol afronden. Na de zomer richt ik mij op Ajax om mij daar verder te ontwikkelen en ook met Ajax succesvol te zijn.'

De negentienjarige aanvaller is in België bezig aan een uitstekend seizoen. In vijftien officiële wedstrijden heeft hij negen keer gescoord en afgelopen maand maakte hij zijn debuut in het nationale elftal van Burkina Faso. 

Oud-Ajacied Wesley Sonck over Hassane Bandé.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.