Problemen met Younes leiden Ajax naar Bandé

Reacties

Hassane Bandé moet komend seizoen de nieuwe buitenspeler van Ajax worden. De Amsterdammers hopen op korte termijn de negentienjarige vleugelaanvaller van KV Mechelen vast te leggen, waarmee een lange zoektocht moet worden voltooid.

Problemen met Younes leiden Ajax naar Bandé

Al anderhalf jaar staat een nieuwe linksbuiten hoog op het wensenlijstje van Ajax. De clubleiding slaagde er echter telkens niet in om een concurrent voor Amin Younes vast te leggen. Afgelopen zomer dacht de club met de Braziliaan Richarlison eindelijk beet te hebben, maar treuzelde het te lang, waardoor het talent alsnog voor Watford koos.

Hoewel Justin Kluivert zich de laatste weken laat gelden op zijn geliefde linkerkant, wil Ajax de komst van Bandé toch snel afronden. Reden daarvoor is de patstelling tussen clubleiding en Younes. De Duitser, die komende zomer mogelijk met Duitsland actief is op het WK, heeft een aflopend contract in Amsterdam.

Ajax beschikt daarbij wel over een eenzijdige optie om die verbintenis met een jaar te verlengen. De clubleiding wil echter het contract openbreken en de 24-jarige linksbuiten langer aan zich binden, om daarmee verzekerd te zijn van een hogere transfersom. Younes zelf heeft geen haast om zijn contract te verlengen.

Met de concrete aandacht voor Bandé geeft Ajax het signaal af door te schakelen. Bandé is een rechtsbenige linksbuiten uit Burkina Faso, die onlangs zijn debuut maakte voor de nationale ploeg, en bij KV Mechelen aan een sterk seizoen bezig is. In vijftien officiële duels kwam hij al tot negen treffers. Door zijn goede spel viel hij op bij Henk Veldmate. De hoofd scouting zag Bandé namens Ajax in de afgelopen maanden veelvuldig aan het werk en gaf een positief advies af. KV Mechelen verlangt naar verluidt een kleine tien miljoen euro voor de vleugelspeler.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.