Bandé voor vijf jaar naar Ajax

Reacties

Ajax heeft een akkoord bereikt over de komst van Hassane Bandé. De negentienjarige linksbuiten komt over van KV Mechelen en tekent voor vijf seizoenen in Amsterdam.

Bandé voor vijf jaar naar Ajax

VI meldde maandagochtend al dat de buitenspeler komend seizoen de nieuwe linkeraanvaller moet worden van de Amsterdammers. Bandé maakt het seizoen af in de Jupiler Pro League en vertrekt vervolgens naar Ajax.

Zo heeft Ajax alsnog een nieuwe linksbuiten binnen. Afgelopen zomer deed de club nog tevergeefs een poging Richarlison te halen. De twintigjarige Braziliaan koos voor Watford.

Ajax zoekt al anderhalf jaar naar een concurrent voor Amin Younes. Justin Kluivert diende zich de laatste weken dan wel aan als serieuze optie voor de linkerflank, maar de clubleiding heeft nu toch snel gehandeld om niet opnieuw achter het net te vissen.

Bandé is een rechtsbenige linksbuiten en speelt sinds dit seizoen voor KV Mechelen. De aanvaller uit Burkina Faso scoorde acht keer in dertien competitiewedstrijden in België en kost Ajax om en nabij de acht miljoen euro.

VI sprak met ex-Ajacied Wesley Sonck over Hassane Bandé. Beluister het item hieronder.

'Ajax-target Bandé zeker talentvol, maar wow durf ik nog niet te zeggen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.