Overbodige Hendrix zet op laatste moment streep door transfer

Reacties

Ook onder de nieuwe trainer Paolo Vanoli lijkt Jorrit Hendrix geen toekomst te hebben bij Spartak Moskou. De middenvelder had volgens Sport-Express al kunnen vertrekken, maar heeft daarvan afgezien.

Overbodige Hendrix zet op laatste moment streep door transfer
© Pro Shots

De doorgaans goed geïnformeerde sportkrant schrijft dat Spartak een akkoord had bereikt met een club uit de Major League Soccer over een transfersom van acht ton. Hendrix zag op het laatste moment echter af van een transfer, zo klinkt het.

Hendrix maakte in januari 2021 de overstap van PSV naar Spartak en zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2024. Hij slaagde er echter niet in een basisplaats te veroveren. Domenico Tedesco en Rui Vitória lieten Hendrix links liggen, en ook Vanoli lijkt anderen de voorkeur te geven.

Hendrix legt het in Moskou af tegen middenvelders als Roman Zobnin, Nail Umyarov en Ruslan Litvinov en krijgt er bovendien een concurrent bij. Spartak heeft met Krylya Sovetov Samara een akkoord bereikt over een transfer van Danil Prutsev. De Rus is net als Hendrix een controlerende middenvelder.

Hendrix werd de voorbije weken in verband gebracht met onder meer Antalyspor en Khimki, maar voorlopig staat hij dus nog onder contract bij Spartak. De hoofdstedelingen hervatten het seizoen op 26 februari met een thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou. Zoals het er nu naar uitziet, is Hendrix daar straks bij.

Toen Sport-Express Hendrix vrijdag met de geruchten over een vertrek confronteerde, zei de linkspoot: 'Of ik bij Spartak blijf? Waarom stel je me die vraag? Ik ben net terug van vakantie en ben me aan het voorbereiden op de rest van het seizoen.'

De selectie van Spartak Moskou keerde donderdag terug van vakantie:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.