Ouderwets robbertje vechten eindigt direct in domper voor Getafe

De eerste competitiewedstrijd sinds de coronabreak is voor Getafe uitgelopen op een fiasco. De ploeg uit de voorstad van Madrid verspeelde vrijdag een voorsprong op bezoek bij Granada en leed daarmee duur puntenverlies in de strijd om een plek in de topvier.

Granada
Granada
2 - 1
Getafe
Getafe

Tijdens de coronabreak vreesde Getafe eerder nog buiten de boot te vallen als het seizoen voortijdig zou worden beëindigd. Het Champions League-ticket zou dan naar Real Sociedad gaan. Die ploeg had net als Getafe 46 punten, maar ook een beter doelsaldo. Doordat La Liga nu wordt afgemaakt, ging dat doemscenario voor Getafe niet door.

Nu wacht een zware strijd om een plek in de topvier, waar ook Atlético Madrid en Valencia nog op azen. Daarom was de nederlaag bij Granada een dure. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong. David Timor schoot al na twintig minuten raak op aangeven van Marc Cucurella. De wedstrijd stond verder vooral in het teken van de harde duels. Voor de coronabreak was Getafe de ploeg met de meeste gele kaarten in La Liga (94) en de meeste overtredingen (528).

Granada, dat voor vrijdag op 82 gele kaarten en 432 overtredingen stond, kon er ook wat van en liet dat tegen Getafe merken. De thuisploeg draaide de wedstrijd in de tweede helft wel helemaal om. Carlos Fernández was de gevierde man. Hij zorgde uit een frommelsituatie voor 1-1 en schoot kort daarna in twee instanties raak voor 2-1. Granada eindigde de wedstrijd met zes gele kaarten, maar won wel. Getafe pakte vier gele kaarten.

Sociedad kan zondag bij winst op Osasuna verder afstand nemen van Getafe, terwijl Atlético Madrid de ploeg kan inhalen. Zij gaan op bezoek bij Athletic Club.