Oude werkgever doet Koeman pijn bij Barcelona

Reacties

Barcelona heeft zaterdagmiddag tegen Valencia verzuimd zijn derde competitiezege op rij te boeken. De ploeg van Ronald Koeman gaf de overwinning uit handen in Camp Nou.

Oude werkgever doet Koeman pijn bij Barcelona
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 2
Valencia
Valencia

Voor Koeman betekende het duel met Valencia een confrontatie met zijn oude werkgever. In 2007 ging de Nederlander aan de slag bij Los Che, maar ondanks het winnen van de Copa del Rey werd zijn periode in Mestalla geen succes. Ook bij Barcelona is Koeman niet bepaald in een gespreid bedje terechtgekomen, maar de laatste twee wedstrijden werden wel gewonnen.

Tegen Valencia begon Barcelona prima aan de wedstrijd, maar de thuisploeg gaf het initiatief steeds meer uit handen. De bezoekers losten eerst nog waarschuwingsschoten via José Luis Gayà en Carlos Soler en namen na een klein half uur de leiding. Mouctar Diakhaby kon helemaal vrij inkoppen uit een hoekschop van Soler: 0-1.

Op slag van rust kwam Barça op gelijke hoogte. Na een heel licht duwtje van Gayà in de rug van Antoine Griezmann ging de bal op de stip. Gayà kreeg in eerste instantie ook nog rood, maar na het terugkijken van de beelden besloot arbiter Alejandro Hernández Hernández hem toch geel te geven. Messi miste de strafschop, maar kon via Jordi Alba alsnog scoren: 1-1. Het was de 643ste treffer van de Argentijn voor Barcelona, waarmee hij een iconisch record van Pelé evenaarde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Halverwege kwam Frenkie de Jong in de ploeg bij Barça. De middenvelder had wat fysieke klachten en begon op de bank, maar viel na rust in voor de tegenvallende Sergio Busquets. Al vroeg in de tweede helft kwam Barcelona vervolgens op 2-1, na een knappe volley van Ronald Araujo. De ploeg van Koeman leek zo alsnog op weg naar een perfecte week, met negen uit drie in La Liga.

Het lukte Barça echter niet om de overwinning over de streep te trekken. In minuut 69 ging het mis voor de Catalanen. Gonçalo Guedes stuurde Gayà op fraaie wijze weg, de linksachter trok de bal terug en Maxi Gómez rondde af: 2-2. Beide ploegen gingen in de slotfase nog op zoek naar een winnende treffer, maar die kwam er niet.

Barcelona lijdt daardoor kostbaar puntenverlies. Atlético Madrid won eerder op de zaterdag namelijk wél en loopt zo weer twee punten uit. Het verschil met de koploper bedraagt nu acht punten, terwijl de Madrilenen een duel minder gespeeld hebben.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.