Oude sanctie kost Lennon mogelijk kampioensduel Celtic

Een openstaande voorwaardelijke straf heeft voor Neil Lennon mogelijk vervelende gevolgen. De Noord-Ierse manager dreigt daardoor de kampioenswedstrijd van Celtic te missen.

Oude sanctie kost Lennon mogelijk kampioensduel Celtic

De Schotse bond diende een klacht in tegen Lennon naar aanleiding van grof taalgebruik aan het adres van Saint Mirren-aanvoerder Jim Goodwin, dat werd opgepikt door de microfoons langs het veld.

Opmerkelijk genoeg volgde er geen straf voor het vergrijp van 31 maart zelf, maar werd een oude voorwaardelijke straf omgezet in een schorsing voor drie duels. Lennon had die nog boven zijn hoofd hangen na een eerdere strafzaak. In mei 2012 werd hij bestraft voor het betreden van het veld om zijn onvrede over scheidsrechter Euan Norris te uiten.

Waarschijnlijk tekent Celtic beroep aan tegen de uitspraak, die als volslagen verrassing kwam voor de Schotse club. 'Ondanks de steun van verschillende individuen, onder wie Goodwin zelf, is dit oordeel geveld, wat we eigenlijk verbazingwekkend vinden', luidde de officiële verklaring.

Maar ook als Lennon gelijk krijgt in hoger beroep, dan heeft hij mogelijk de kampioenswedstrijd vanaf de tribune moeten volgen. Celtic kan de Schotse titel pakken als het zondag Inverness CT verslaat én Motherwell twee dagen ervoor punten verspeeld tegen Dundee United.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen