Schotse bond onderzoekt aanval op Celtic-coach Lennon

Het competitieduel Heart of Midlothian-Celtic (0-3) werd woensdagavond overschaduwd door een schandalig incident. Een supporter stormde het veld op om Celtic-coach Neil Lennon een rake klap te verkopen (zie filmpje en foto's).

Schotse bond onderzoekt aanval op Celtic-coach Lennon

De Schotse bond kondigde direct na afloop aan een onderzoek in te stellen naar het 'ontoelaatbare gedrag'. De dader is inmiddels opgepakt en wacht een flinke straf, alsmede een stadionverbod.

Het incident is niet het eerste waarmee Lennon dit seizoen te maken kreeg. Onlangs werd een bompakket, geadresseerd aan de Celtic-coach, onderschept. <br /><br /> Het incident is mogelijk een gevolg van de geloofsstrijd die het Schotse voetbal beheerst. Celtic is een katholieke club, terwijl de gehate rivaal Glasgow Rangers evenals Hearts een protestantse achtergrond heeft.

Celtic verkleinde door de zege wel de achterstand op koploper Rangers tot één punt. De stadgenoot, die in het slotduel op bezoek gaat bij Kilmarnock, is in de laatste speelronde bij een zege verzekerd van de titel.

Overigens werd in de Schotse media gemeld dat Celtic een Nederlander op het oog heeft om de aanval te versterken. Feyenoord-aanvaller Diego Biseswar zou in de belangstelling staan van de grootmacht.

De beelden van de krankzinnige actie van de supporter zijn niet meer beschikbaar op YouTube na ingrijpen van de Schotse Premier League die zich beriep op de auteursrechten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's