Oude bekende uit België fluit oefenduel Oranje met Schotland

Reacties

Het oefenduel van Oranje met Schotland staat komende vrijdag onder leiding van Erik Lambrechts. De Belgische scheidsrechter floot in aanloop naar het vorige EK ook al een interland van het Nederlands elftal.

Oude bekende uit België fluit oefenduel Oranje met Schotland
© Pro Shots

Destijds had Lambrechts (39) de leiding over de vriendschappelijke wedstrijd tegen Georgië. Op 6 juni 2021 won Nederland in De Grolsch Veste met 3-0 door doelpunten van Memphis Depay, Wout Weghorst en Ryan Gravenberch. Het was de laatste interland voor de start van het EK, waar Oranje onder leiding van toenmalig bondscoach Frank de Boer uiteindelijk in de achtste finale strandde tegen Tsjechië.

Nu bereidt de selectie van bondscoach Ronald Koeman zich voor op het EK in Duitsland, dat over drie maanden van start gaat. Volgende week dinsdag wacht in Frankfurt een oefenduel met het gastland. Dan is Espen Eskås (35) de scheidsrechter. De Noor floot nooit eerder een interland van Oranje. Wel was hij scheidsrechter bij Europese duels van Feyenoord (FC Drita en Sturm Graz) en Vitesse (Stade Rennes).

© Pro Shots

Vr 22 mrt.

Di 26 mrt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.