Oude bekende omhelst Haaland: 'Ik doe mijn best hem niet te haten'

Reacties

Weinig trainers kennen Erling Haaland beter dan Jesse Marsch, maar toch lukte het Leeds United niet om de aanvaller van Manchester City af te stoppen. Dankzij twee doelpunten van Haaland in de tweede helft won Manchester City met 1-3. Na afloop omhelsden Marsch en Haaland elkaar.

Oude bekende omhelst Haaland: 'Ik doe mijn best hem niet te haten'
© NBC Sports
Leeds United
Leeds United
1 - 3
Manchester City
Manchester City

NBC Sports kreeg de trainer van Leeds en de spits van The Citizens samen voor de camera. Marsch werkte in dienst van Red Bull Salzburg een jaar samen met Haaland: een half jaar als assistent-trainer en een half jaar als hoofdtrainer. 'Ik doe mijn best om hem niet al te erg te haten', lachte Marsch, die vervolgens de vraag kreeg of Haaland af te stoppen is. 'Om eerlijk te zijn, Erling, vond ik dat we het vrij goed deden.'

'Ik ken jou, ik ken je vermogen om het spel aan te voelen en te weten waar je op bepaalde momenten moet staan. In het grootste gedeelte van de wedstrijd was het moeilijk om erdoorheen te komen bij ons, maar we gaven het weg in twee omschakelingen. Als hij de ruimte krijgt, dan is hij heel moeilijk om af te stoppen', concludeerde Marsch.

Haaland verdiende met zijn zeventien doelpunten in zestien Oostenrijkse competitiewedstrijden een transfer naar Borussia Dortmund. Daar bleef hij aan de lopende band scoren en in dienst van Manchester City doet Haaland dat ook. Met 45 doelpunten in 2022 lijkt hij op de tweede plek in de topscorerslijst van dit kalenderjaar te eindigen, achter Kylian Mbappé (56).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.