Oude bekende fluit Rangers - PSV, Italiaanse scheidsrechter bij Ajax

Reacties

De UEFA heeft de Fransman Clément Turpin aangesteld als scheidsrechter voor het eerste duel tussen Rangers en PSV in de play-offs van de Champions League. Ook de arbiters bij de wedstrijden van Ajax, FC Twente en AZ zijn bekendgemaakt.

Oude bekende fluit Rangers - PSV, Italiaanse scheidsrechter bij Ajax
© Pro Shots

De 41-jarige Turpin floot tien keer eerder een Nederlandse club in Europees verband. De laatste twee keer waren ook duels van PSV: een Europa League-ontmoeting met Olympiakos (2020/21) en een voorronde-duel in de Champions League met FC Midtjylland (2021/22). De Eindhovenaren zegevierden in die twee wedstrijden.

Ajax krijgt donderdag in de heenwedstrijd van de play-offs van de Europa League tegen het Bulgaarse Ludogorets te maken met de Italiaanse scheidsrechter Marco Di Bello. Vorig seizoen floot Di Bello de thuiswedstrijd van PSV in de Europa League tegen Arsenal. In november 2021 had hij de leiding over Tottenham Hotspur - Vitesse in de Conference League.

De Engelsman Andrew Madley is aangesteld als scheidsrechter bij Fenerbahçe - FC Twente, in de play-offs van de Conference League. Madley floot nooit eerder een Nederlandse club. AZ - SK Brann, ook in de play-offs van de Conference League, wordt geleid door de 34-jarige Griek Evangelos Manouchos. Hij was ook niet eerder leidsman bij een Europees duel met een Nederlandse club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.