Oud-Vitessenaar Piazón na negen jaar weg bij Chelsea

Reacties

Lucas Piazón is na negen jaar definitief vertrokken bij Chelsea. De langstdienende speler van The Blues heeft een vierjarig contract getekend bij SC Braga.

Oud-Vitessenaar Piazón na negen jaar weg bij Chelsea
© Pro Shots

Sinds 2012 speelde Piazón nauwelijks voor Chelsea: drie wedstrijden in de hoofdmacht, in zijn eerste maanden in Londen. Toen speelde hij samen met spelers als Petr Cech, John Terry en Frank Lampard. De club nam Piazon als veelbelovend, achttienjarig talent over van São Paulo en verhuurde hem zeven keer.

Zijn tweede verhuurperiode, bij Vitesse, was zijn succesvolste. Met elf goals en acht assists hielp hij de Arnhemmers in het seizoen 2013/14 naar de koppositie in de Eredivisie. Toen Vitesse zakte op de ranglijst, verwees Peter Bosz hem naar de bank.

Piazón speelde ook op huurbasis voor Málaga, Eintracht Frankfurt, Reading, Fulham, Chievo Verona en Rio Ave. In dienst van die laatste club gaf hij aan dat Chelsea hem alleen nog als een verdienmodel zag. Toch heeft zijn werkgever hem transfervrij laten gaan naar Braga, dat vierde staat in de Portugese competitie.

Spelersprofiel

Lucas Piazón


Geboortedatum:
20 januari 1994
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
São Paulo
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
75 kg
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Lucas Piazón
Meer over Lucas Piazón
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.