Oud-speler Real Madrid en Spanje opgepakt wegens matchfixing

Reacties

Diverse spelers in Spanje zijn dinsdag gearresteerd op verdenking van matchfixing. Onder hen voormalig Champions League-winnaar Raúl Bravo, die tussen 2001 en 2007 voor Real Madrid speelde.

Oud-speler Real Madrid en Spanje opgepakt wegens matchfixing

De veertienvoudig international van Spanje zou de spil zijn in het corruptieschandaal. Andere (ex-)spelers die worden genoemd zijn Borja Fernández (Real Valladolid), de al gestopte Carlos Aranda, Samuel Sáiz (Getafe) en Iñigo López (Deportivo La Coruña).

Van hen is Raúl Bravo (38) verreweg het bekendst. De voormalige verdediger won in 2002 de Champions League met Real Madrid en kwam namens Spanje uit op het EK 2004. In 2007 vertrok hij naar Olympiakos Piraeus, waarmee hij nog tegen AZ speelde in de Champions League (foto).

Ook de voorzitter van Huesca, dat dit seizoen degradeerde uit de Primera Divisíon, en het hoofd van de medische staf van die club zouden zijn gearresteerd. Daarnaast heeft de politie volgens de berichtgeving in Spanje de kantoren van Huesca enkele uren doorzocht.

Volgens persbureau EFE is de Spaanse politie bezig met het blootleggen van een grootschalig goknetwerk. De gearresteerden worden onder meer verdacht van het opzetten van een criminele organisatie, corruptie en het witwassen van geld.

Een woordvoerder van La Liga meldt dat de politie actie heeft ondernomen, omdat er in mei 2018 mogelijk een wedstrijd is gefixt in de Primera División. Er zijn in totaal acht mogelijke gevallen van matchfixing doorgegeven aan de politie.

Volgens het tv-programma Espejo Público is de wedstrijd tussen Real Valladolid en Valencia tijdens de laatste speelronde van dit seizoen verdacht. Valladolid was al zeker van handhaving en enkele spelers van die club zouden hebben gegokt. Valencia won met 0-2 en plaatste zich voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.