Oud-ploeggenoot Inzaghi brengt Pirlo verder in het nauw

Reacties

Ook in het Italiaanse bekertoernooi heeft het Sampdoria van Andrea Pirlo een teleurstelling te verwerken gekregen. Filippo Inzaghi deed met Salernitana het team van de oud-spelmaker met wie hij wereldkampioen werd pijn.

Oud-ploeggenoot Inzaghi brengt Pirlo verder in het nauw
© Pro Shots

In 2006 vierden Pirlo en Inzaghi samen het grootste succes in hun carrières op een van de mooiste dagen in de historie van het Italiaanse voetbal. Ze maakten allebei deel uit van het gouden Italië, het Italië dat in de WK-finale in Berlijn in de strafschoppenreeks afrekende met Frankrijk. Dinsdagavond troffen de twee grootheden elkaar weer, dit keer aan de zijlijn als trainers.

De trainerscarrière van Pirlo wil nog niet op gang komen. Bij zowel Juventus als het Turkse Karagümruk stond hij niet langer dan één seizoen aan het roer. Met Sampdoria heeft hij het momenteel zwaar in de Serie B. De club die vorig seizoen degradeerde uit de Serie A staat op het tweede niveau slechts zeventiende. Volgens verschillende Italiaanse media is de druk op Pirlo intern ook al flink opgelopen.

Die druk is dinsdagavond alleen maar toegenomen. Sampdoria bleek bij lange na niet opgewassen tegen Salernitana. Het team van Inzaghi liep in de eerste helft via Chukwubuikem Ikwuemesi en Loum Tchaouna uit naar een 2-0 voorsprong. Na rust werd nog eens twee keer toegeslagen door een tweede treffer van Tchaouana en een goal van Jovane (4-0). Zo plaatste Salernitana zich eenvoudig voor de achtste finale in het toernooi om de Coppa Italia. Niet alleen de score zal Pirlo zorgen baren, ook het feit dat Sampdoria tot slechts één schot op doel kwam was ronduit pijnlijk voor de voormalige spelverdeler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.