Pirlo: magische jeugdherinneringen speelden rol in keuze voor Sampdoria

Reacties

Andrea Pirlo kan niet wachten om aan de slag te gaan als trainer van Sampdoria. De voormalige middenvelder is woensdag gepresenteerd als nieuwe coach van de gevallen grootmacht.

Pirlo: magische jeugdherinneringen speelden rol in keuze voor Sampdoria
© Pro Shots

Voor de 44-jarige legende die in 2006 wereldkampioen werd met Italië, wacht de uitdaging om Sampdoria weer terug naar de Serie A te leiden. De club is naar de Serie B gedegradeerd na in het voorbije seizoen slechts negentien punten te hebben gepakt. Pirlo moet voor betere tijden zorgen. 'Natuurlijk heb ik tijd nodig, maar we willen zo snel mogelijk weer hogerop. Het doel is om direct terug te keren naar de Serie A', klinkt het ambitieus.

Voor Pirlo is dit zijn tweede kans als trainer in Italië. Kort na het einde van zijn spelersloopbaan kreeg hij de kans om aan het roer te staan bij Juventus. Na een teleurstellend debuutseizoen in Turijn moest hij vertrekken. Pirlo tekende daarna bij het Turkse Fatih Karagümrük. 'Ik moest terug naar de basis om te groeien als coach. Nu heb ik al veel meer ervaring en bewustzijn. Het was ook niet mijn idee om direct in de top te starten als coach, maar het was een kans die zich aandiende', zegt Pirlo, die veel potentie ziet bij Sampdoria. 'Voor mij is het alsof ik een Serie A-club coach.'

Pirlo benadrukt dat hij veel gevoel heeft bij Sampdoria, ook al speelde hij zelf nooit voor de club. Als kind raakte hij betoverd door het team waarmee Sampdoria in 1991 kampioen werd. Pirlo: 'Deze club is een van de symbolen van het Italiaanse voetbal. Toen ik opgroeide, keek ik naar Vialli en Mancini, de legendes van de Scudetto. Nu heb ik de kans om hier een boegbeeld te worden. Ik kan niet wachten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sampdoria
Meer over Sampdoria
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.