Oud-Mancunians kraken Rangnick: langste periode zonder prijzen in veertig jaar

Reacties

Met de uitschakeling in de Champions League eindigt voor Manchester United ook het zicht op de enige resterende prijs voor dit seizoen. Interim-manager Ralf Rangnick kreeg na de verliespartij tegen Atlético Madrid de nodige kritiek over zich heen van oud-spelers van United.

Oud-Mancunians kraken Rangnick: langste periode zonder prijzen in veertig jaar
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

United staat in de Premier League op twintig punten van koploper Manchester City en is al uitgeschakeld in de Engelse bekertoernooien. Inmiddels wacht de Engelse topclub al sinds 2017 op een prijs, nadat de Europa League-finale werd gewonnen van Ajax. De volgende kans op een prijs is pas in februari volgend jaar: de League Cup-finale. De laatste keer dat de The Red Devils zo lang op zilverwaar moesten wachten was tussen 1977 en 1983.

Onbegrijpelijke keuze
Paul Scholes, voormalig middenvelder van United, vindt het nu tijd voor een managerswissel. 'Veel komt neer op leiderschap tonen. Ik wil niet doorgaan met Ralf Rangnick. Hij lijkt erg aardig, komt goed over in interviews, is heel eerlijk, maar waarom hij werd gekozen als interim manager begrijp ik niet', zei Scholes in gesprek met BT Sport.

'Dit is geen verschrikkelijke groep spelers. Ik denk dat als je deze groep spelers een structuur en sturing geeft, dat er echt talent in de ploeg zit. Ze zijn niet zo getalenteerd als de teams boven hen in de Premier League, dat weten we. Maar het allereerste wat deze club moet doen, om weer in de buurt te komen van prijzen, is een goede manager aanstellen die in twee of drie jaar een team kan bouwen', aldus Scholes.

Geen Mbappé of Haaland
Rio Ferdinand pleit voor drastische veranderingen bij United. 'Er is zoveel werk aan de winkel. Ik denk dat er ook managers zijn die naar andere clubs uitkijken omdat ze daar niet zoveel in de schijnwerpers zullen staan als bij United. Wat deze nederlaag zegt is dat het niet uitmaakt welke spelers je op het veld zet en hoe getalenteerd ze zijn, maar dat je iemand nodig hebt die talenten kan benutten. Ook wanneer Mbappé of Haaland zou komen, zal United de Premier League niet winnen. Er moet van bovenaf iets veranderen', zei de oud-verdediger van United.

Gary Neville keek niet op van de uitschakeling van United. 'Elk fatsoenlijk georganiseerd team met een zekere strijdlust kan United verslaan. Daarom was ik ook niet opgewonden na de zege op Tottenham van afgelopen weekend. Er is nog een lange weg te gaan tot eind mei', schreef de voormalig aanvoerder van United op Twitter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.