Oud-Heraclied Fadiga moet na hartonderzoek vertrekken uit Frankrijk

Reacties

Stade Brest heeft het contract van Noah Fadiga ontbonden. Bij de oud-speler van Heracles Almelo zijn onregelmatigheden in zijn hartslag ontdekt en hoewel die volgens professionals geen bedreiging voor zijn carrière vormen, heeft de Franse bond zijn contract ontbonden.

Oud-Heraclied Fadiga moet na hartonderzoek vertrekken uit Frankrijk
© Pro Shots

Aan het einde van het afgelopen seizoen kwamen bij Fadiga onregelmatigheden in zijn hartslag aan het licht. Hij liet zich uitgebreid onderzoeken en kreeg groen licht om zijn carrière zonder problemen te vervolgen. 'Helaas hanteert de medische commissie van de Franse voetbalbond een 'zero tolerance-beleid' en wordt mijn licentie in Frankrijk daarom ingetrokken', laat Fadiga via zijn sociale kanalen weten. 'Daarom ben ik nu transfervrij. Het medische advies van een authoriteit als Professor Brugada versterkt het geloof dat ik mijn carrière met veel passie kan vervolgen.'

De 23-jarige Fadiga maakte vorig jaar zomer de transfer van Heracles naar Stade Brest, waar ook Marco Bizot onder contract staat. Fadiga speelde in zijn eerste jaar 21 wedstrijden in de Ligue 1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

N. Fadiga


Geboortedatum:
3 december 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Brugge
Nationaliteit
Senegal
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Gent
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.