Oud-Feyenoorder Tapia tackelt zich in Spanje in kijker topclubs

Reacties

Renato Tapia bikkelt zich een weg in het Spaanse voetbal. Tegen Atlético Madrid was er de beloning in de vorm van een punt. Mogelijk komt de volgende beloning komende zomer met een toptransfer.

Oud-Feyenoorder Tapia tackelt zich in Spanje in kijker topclubs
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 2
Celta de Vigo
Celta de Vigo

De 25-jarige Tapia maakte in Nederland geen onuitwisbare indruk. Na zeven jaar bij Feyenoord, FC Twente en Willem II trok de Peruviaan afgelopen zomer richting het Iberisch Schiereiland, waar hij onderdak vond bij Celta de Vigo.

In de Galicische havenstad heeft hij zijn draai gevonden. De middenvelder is een vaste waarde in het team van Eduardo Coudet. Na jaren van onzekerheid over zijn status heeft hij in Vigo gevonden waar hij naar zocht; het onvoorwaardelijke vertrouwen van de trainer. 'Dat had ik niet bij Feyenoord.'

Tapia betaalt dat terug door zijn inzet en zijn tackles. De gewezen Feyenoorder staat inmiddels bovenaan het lijstje van spelers met de meeste tackles in La Liga. Zijn sterke spel blijft niet onopgemerkt. Juventus en PSG zouden inmiddels met meer dan gemiddelde interesse de verrichtingen van de Peruviaan volgen, net als Atlético Madrid.

Maandag kon die laatste club van dichtbij zien dat met de tackles van Tapia niets mis is. De Peruviaan was een van de uitblinkers bij Celta de Vigo, dat met een punt terugkeerde uit Madrid. 'Laten we hopen dat hem niets overkomt', was het veelzeggende commentaar van teamgenoot Iago Aspas. 'Hij is onvervangbaar.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.