Oud-arbiter slaat terug naar Real met onthulling over Florentino Pérez

Reacties

De aanklacht van corruptie tegen Barcelona houdt de Spaanse voetbalwereld flink bezig. Dat blijkt niet alleen uit protesten van Athletic Bilbao-fans tijdens het competitieduel van zondagavond, ook Real Madrid bemoeit zich met de kwestie. En dat heeft tot kritiek geleid van oud-scheidsrechter Eduardo Iturralde González, die een opmerkelijke onthulling deed.

Oud-arbiter slaat terug naar Real met onthulling over Florentino Pérez
© Pro Shots

Barcelona ligt sinds kort onder vuur, omdat de club ervan wordt verdacht tussen 2001 en 2018 miljoenen euro's te hebben betaald aan scheidsrechtersbaas José María Enríquez Negreira. Het bestuur van Real belegde als reactie op dat nieuws een buitengewone vergadering en uitte zijn zorgen over de serieuze beschuldigingen. In een statement maakte De Koninklijke bovendien kenbaar dat het bereid is te getuigen in de zaak, als de rechter dat noodzakelijk acht.

Daar bleef het niet bij. Op het clubkanaal publiceerde Real Madrid dit weekend een video van bijna vier minuten waarin het alle fouten toont die Iturralde González in zijn loopbaan als scheidsrechter heeft gemaakt die ten koste gingen van de club. Het lijkt een reactie op het feit dat Iturralde González het in zijn rol als analyticus voor Cadena SER opnam voor Barcelona. 'Dit is Iturralde González, die scheidsrechter die zijn masker heeft afgezet en Real Madrid aanvalt via de media.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De oud-scheidsrechter heeft nu teruggeslagen naar Real Madrid. 'Is dit de modus operandi van dit tv-kanaal? Het zijn toch journalisten? Onderzoek het. Dan zal je zien hoe ze druk proberen uit te voeren op bepaalde personen', zei Itturalde González zondag bij Cadena SER. 'Na een 6-1 overwinning tegen Deportivo kwam er na afloop iemand naar me toe en sloot me op in een kamer en zei tegen me: 'Ik vraag je alleen maar om bij onze wedstrijden hetzelfde te fluiten als in die van Barça". 

Iturralde González onthulde daarna dat het Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez was die hem onder druk zette op een manier die hij daarna nooit meer heeft meegemaakt. 'Ik vroeg hem of hij een grap maakte en vertelde hem dat het gesprek voorbij was. Ik heb het gemeld bij de scheidsrechterscommissie, omdat ik het heel serieus nam. Als de mensen van Real Madrid TV goede journalisten zijn, laat ze dit dan onderzoeken. Ik zal hun werk makkelijker maken: begin bovenin.'

© Pro Shots

Iturralde González sloot zijn onthulling af met de toevoeging dat scheidsrechters zich niet laten omkopen. 'Er zijn geen corrupte scheidsrechters, we staan hierboven. Ik vind het belangrijk om bij de feiten te blijven, ik heb niets te verbergen', aldus de oud-scheidsrechter, die in het verleden al eens heeft gezegd dat wedstrijden van Real het moeilijkst zijn om te fluiten. 'Dan word je overreden door de Real Madrid-bus', doelde hij op de rol van de media.

Aanleiding voor de video op het clubkanaal van Real Madrid waren uitspraken van Iturralde González over de corruptiezaak die loopt tegen Barcelona. Volgens hem was Enríquez Negreira niet de man die over de scheidsrechtersaanstellingen ging en is het heel gebruikelijk voor La Liga-clubs om oud-scheidsrechters te betalen voor adviezen. 'De man die een overtreding begaat is Enríquez Negreira. Volgens de statuten mag je tegelijkertijd niet werken voor een club en de RFEF.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.