Oranjevrouwen treffen het niet bij loting voor 'eigen' EK

Reacties

De Oranjevrouwen stuiten op België, Denemarken en Noorwegen tijdens het EK 2017 in eigen land, zo heeft de loting dinsdag in Rotterdam uitgewezen. Nederland werd zo'n beetje gekoppeld aan de sterkste ploeg van elke pot.

Oranjevrouwen treffen het niet bij loting voor 'eigen' EK

Noorwegen is de nummer elf van de FIFA-ranking, waarmee de ploeg één plaats boven Nederland staat. België is de mondiale nummer 26, Denemarken staat twintigste.

De speelsteden zijn Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De finale heeft op zondag 6 augustus 2017 plaats in Enschede.

Op zondag 16 juli is in Utrecht de openingswedstrijd. Die gaat in De Galgenwaard tussen Nederland en Noorwegen. Tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in maart dit jaar was de Scandinavische ploeg met liefst 4-1 te sterk voor Oranje. De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan vervolgt het toernooi op 20 juli op Het Kasteel in Rotterdam tegen Denemarken. Het Koning Willem II Stadion is 24 juli het decor van de laatste groepswedstrijd tegen België. Oranje heeft in elk geval een uitmuntende balans tegen de zogeheten Red Flames. De 29 ontmoetingen leverden twintig zeges en slechts vier nederlagen op.

De loting werd verricht door Manon Melis, die maandag bekendmaakte te stoppen met voetbal, en de voormalig Duitse speelster Nadine Kessler. Journaliste Diana Kuip nam de presentatie voor haar rekening in het Luxor Theater.

In 2013 kroonde Duitsland zich tot Europees kampioen. Nederland werd destijds al in de groepsfase uitgeschakeld. Duitsland won de afgelopen zes edities van het toernooi en is sinds 1995 al titelhouder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.