Oranje-vrouwen blijven op EK overeind tegen Duitsland

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zich in de eerste groepswedstrijd op het EK in Zweden goed staande gehouden tegen titelfavoriet Duitsland. De zesvoudig Europees kampioen was weliswaar de bovenliggende partij, maar kon geen gaatje vinden in de Oranje-defensie: 0-0. De beoogde finaleplaats van bondscoach Roger Reijners lijkt daarmee een gerechtvaardigde doelstelling.

Oranje-vrouwen blijven op EK overeind tegen Duitsland

De Duitse vrouwen drukten de Leeuwinnen regelmatig ver terug op eigen helft, maar hadden niet het vernuft om dat overwicht uit te buiten. De beste kans van de wedstrijd was zelfs voor Nederland, maar aanvaller Manon Melis (foto) slaagde er niet in om de Duitse keeper Nadine Angerer in een één-tegen-één-situatie te passeren.

Omdat Nederland ook in de slotfase overeind bleef en een punt pakte tegen de Duitse titelverdediger behoort plaatsing voor de kwartfinales in Groep B nog volop tot de mogelijkheden. Eerder op de dag speelden Noorwegen en IJsland immers ook al gelijk (1-1). Omdat het EK uit drie poules bestaat, kwalificeren ook de twee beste nummers drie zich voor de laatste acht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen