Oranje Vrouwen nog in onzekerheid na topoverleg IOC

Reacties

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overweegt de Olympische Spelen in Tokio uit te stellen naar aanleiding van de coronapandemie. Dat is het resultaat van topoverleg dat zondag is gevoerd.

Oranje Vrouwen nog in onzekerheid na topoverleg IOC
© Pro Shots

De beslissing van het IOC gaat onder meer de Oranje Vrouwen aan, die zich voor het eerst hebben gekwalificeerd voor het mega-evenement. De afgelopen weken hebben de Japanse organisatoren steeds benadrukt dat de Spelen doorgaan op de geplande data, maar het IOC heeft een andere zienswijze.

In een verklaring zegt IOC-preses Thomas Bach dat er de komende vier weken een aantal scenario's wordt bestudeerd. Een daarvan is het uitstellen van de Zomerspelen.

'In Japan, waar de olympische vlam al is verwelkomd, is er sprake van significante verbeteringen. Aan de andere kant zien we COVID-19 zich snel verspreiden in andere landen en op andere continenten.'

Bach benadrukt dat gezondheid boven alles gaat. 'Het IOC wil onderdeel van de oplossing zijn.' De beoogde datum van de openingsceremonie van de Spelen is 24 juli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.