Oranje-uitblinker Verbruggen was overtuigd van redding bij winnende Duitse goal

Reacties

Bart Verbruggen was dinsdag de uitblinker bij Nederland in de oefenwedstrijd tegen Duitsland. Toch kon hij een 2-1 nederlaag niet voorkomen. Al leefde de keeper in de overtuiging dat hij de inzet van Niclas Füllkrug vóór de doellijn had gekeerd.

Oranje-uitblinker Verbruggen was overtuigd van redding bij winnende Duitse goal
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Nederland
Nederland

Füllkrug werd de matchwinner nadat hij de bal met zijn schouder had binnen gewerkt. Verbruggen leek redding te brengen, maar de doellijntechnologie bewees dat Füllkrug toch echt had gescoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dit tot verbazing van Verbruggen. 'Ik dacht echt dat ik 'm had', zei de keeper tegen de NOS. 'Maar de scheidsrechter floot voor een goal en je weet dat er technologie is, dus dan zal het wel. Toen hoorde ik hem wat zeggen en zag ik de beelden op het scherm. Ik zei nog tegen hem: ik had hem écht! Maar goed, er zit een chip in de bal, dus hij zal wel zitten. Maar het scheelde echt niet veel.'

Voor de goal van Füllkrug had Verbruggen zich nog laten zien met een paar geweldige reddingen, bijvoorbeeld op de pogingen van Jamal Musiala en Thomas Müller. 'Onze sterkste fase was net na rust, er was ook een fase waarin we het net iets moeilijker hadden', analyseerde Verbruggen. 'Toen hebben we het goed gedaan, we zijn goed compact gebleven en hebben niet veel weggegeven. Ik ben blij dat ik de ploeg overeind kon houden op de momenten dat we wél wat weggaven. Maar we hoefden niet te verliezen vandaag.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.