'Oranje speelt kwalificatiekraker tegen Noorwegen mogelijk in lege Kuip'

Reacties

Het Nederlands elftal speelt de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen dinsdag mogelijk in een lege Kuip, zonder toeschouwers. De NOS en RTL Nieuws meldden dat de aanstaande 'gedeeltelijke lockdown' vanwege de oplopende coronabesmettingen ook van invloed gaat zijn op wedstrijden in het betaald voetbal.

'Oranje speelt kwalificatiekraker tegen Noorwegen mogelijk in lege Kuip'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Noorwegen
Noorwegen

De KNVB heeft alle kaarten voor Nederland - Noorwegen verkocht, maar de NOS en RTL Nieuws geven aan dat de WK-kwalificatiewedstrijd zonder publiek zal worden afgewerkt. Het demissionair kabinet zal dat vrijdagavond om 19.00 uur bekendmaken bij een persconferentie waarin tekst en uitleg zal worden gegeven over de nieuwe coronamaatregelen.

De 'gedeeltelijke lockdown' zal de komende drie weken gelden. Dat betekent ook dat in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie minimaal drie speelronden geen toeschouwers welkom zijn in de stadions. In de periode is ook een Europese speelronde.

Het Nederlands elftal en Noorwegen komen eerst nog dit weekend in actie. Oranje gaat zaterdag op bezoek bij Montenegro en de Noren ontvangen dan zonder de geblesseerde Erling Haaland Letland in Oslo. Oranje gaat aan de leiding in groep G met twee punten voorsprong op Noorwegen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.