Flick hoopt na positieve test Süle op toename vaccinaties bij Die Mannschaft

Reacties

Bondscoach Hansi Flick van Duitsland heeft woensdag op een persconferentie de wens uitgesproken dat alle Duitse internationals zich laten vaccineren tegen corona. De volledig gevaccineerde Niklas Süle werd dinsdag positief getest en verblijft in quarantaine.

Flick hoopt na positieve test Süle op toename vaccinaties bij Die Mannschaft
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
9 - 0
Liechtenstein
Liechtenstein

Na de positieve test van Süle, in aanloop naar het WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein, gingen ook Serge Gnabry, Jamal Musiala, Karim Adeyemi en Joshua Kimmich in isolatie. Zij waren in nauw contact geweest met de centrale verdediger van Duitsland en Bayern München.

Kimmich gaf onlangs nog aan te willen wachten met een vaccinatie totdat er meer onderzoek is gedaan naar coronavaccins. Vier andere internationals, die eveneens in contact zouden zijn geweest met Süle, zouden de komende dagen individueel moeten trainen. Duitsland speelt zondag op bezoek bij Armenië.

Op de persconferentie in aanloop naar het WK-kwalificatieduel Liechtenstein kreeg bondscoach Flick de nodige coronagerelateerde vragen. 'Er zijn genoeg experts die weten hoe we met deze pandemie moeten omgaan. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat er geen verplichte vaccinatie moet komen. Ik wil graag dat de spelers zich laten vaccineren, maar uiteindelijk is dat aan hen', aldus Flick.

'Wat mij betreft is de enige uitweg uit de pandemie dat we ons laten vaccineren, ook in het profvoetbal. Maar iedereen heeft het recht om te weigeren. Wat ons op dit moment overkomt was bijna te voorzien zonder een verplichte vaccinatie', besluit Flick, die met Duitsland als winnaar van groep J al zeker is van het WK in Qatar.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep J WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
10
9
0
1
36-4
+32
27
2
Noord-Macedonië
10
5
3
2
23-11
+12
18
3
Roemenië
10
5
2
3
13-8
+5
17
4
Armenië
10
3
3
4
9-20
-11
12
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.