Oranje op Rapport: Klaassen lichtpunt bij teleurstellend Nederlands elftal

Reacties

In een verder teleurstellend Nederlands elftal heeft Davy Klaassen het hoogste cijfer gekregen. De middenvelder van Ajax maakte de 1-1 tegen Noorwegen en speelde een prima wedstrijd. Liefst zeven spelers scoorden lager dan een 6.

Oranje op Rapport: Klaassen lichtpunt bij teleurstellend Nederlands elftal
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
1 - 1
Nederland
Nederland

Bondscoach Louis van Gaal koos tegen Noorwegen voor Klaassen op het middenveld samen met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. De Jong stond met de punt naar achteren, waarbij Klaassen en Wijnaldum zich vooral in het aanvalsspel moesten mengen. Klaassen deed dat met verve.

Debutant Justin Bijlow hield zich staande en kreeg een 6,5. De doelman van Feyenoord was belangrijk met onder andere een redding op een poging van Erling Haaland, die uiteindelijk de 1-0 maakte. Achterin kregen Virgil van Dijk en Daley Blind een 5,5.

Voorin stelde Nederland teleur. De gehele aanvalslinie kreeg een 5 voor hun optreden tegen Noorwegen. Steven Berghuis werd in de rust al naar de kant gehaald door Van Gaal, maar invaller Donyell Malen kon zijn stempel ook niet op de wedstrijd drukken.

De spelersbeoordelingen van Noorwegen-Nederland:

Justin Bijlow 7
Jurriën Timber 6
Stefan de Vrij 6
Virgil van Dijk 5,5
Daley Blind 5,5
Davy Klaassen 7
Frenkie de Jong 6,5
Georginio Wijnaldum 5,5
Steven Berghuis 5
46. Donyell Malen 5
Memphis Depay 5
Cody Gakpo 5
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.