Oranje met verwachte opstelling in cruciaal duel met Noorwegen

Reacties

Het Nederlands elftal treedt woensdag tegen Noorwegen in de verwachte opstelling aan. Bondscoach Louis van Gaal kiest voor een 4-3-3-formatie met basisplaatsen voor Justin Bijlow en Cody Gakpo. Feyenoord-doelman Bijlow maakt zijn debuut in Oranje.

Oranje met verwachte opstelling in cruciaal duel met Noorwegen
Noorwegen
Noorwegen
1 - 1
Nederland
Nederland

Bijlow heeft de concurrentiestrijd van Tim Krul en Joël Drommel gewonnen. Het is de vraag of hij ook de nieuwe vaste keeper van Oranje is, aangezien oudgediende Jasper Cillessen momenteel ontbreekt. Op het EK verdedigde Maarten Stekelenburg het doel, maar hij stopte daarna als international.

Achterin krijgt Jurriën Timber op rechtsback de voorkeur boven Denzel Dumfries, die na zijn transfer naar Internazionale nog niet al te veel heeft gespeeld. Centraal achterin speelt Stefan de Vrij in plaats van de geschorste Matthijs de Ligt, hij staat naast de van een zware blessure teruggekeerde Virgil van Dijk. Op linksback speelt Daley Blind.

Van Gaal kiest dus voor 4-3-3 en niet 5-3-2. Zoals verwacht staat Memphis Depay in de punt van de aanval, hij wordt vanaf rechts ondersteund door Steven Berghuis, links van hem is er een basisplaats voor PSV-pareltje Gakpo, die in de eerste weken van het seizoen veel indruk maakt. Van Gaal moet één iemand teleurstellen: Devyne Rensch ontbreekt in de wedstrijdselectie.

Noorwegen
Bij Noorwegen starten zoals verwacht Erling Haaland en Martin Ødegaard. Ook is er plek in de basis voor Marcus Holmgren Pedersen. De rechtsback van Feyenoord maakt zijn debuut als international en komt zijn keeper Bijlow dus tegen. Middenvelder Fredrik Aursnes zit op de bank.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.