Oranje ontloopt favoriet Duitsland als laatste horde richting WK-finale

De Oranje Leeuwinnen spelen woensdag in de halve finale van het WK tegen Zweden. De ploeg van Peter Gerhardsson was zaterdag verrassend te sterk voor tweevoudig wereldkampioen, en nummer twee van de wereldranglijst, Duitsland.

Duitsland
Duitsland
1 - 2
Zweden
Zweden

Duitsland kreeg in de eerste vier wedstrijden van dit WK geen enkel tegendoelpunt en gold als de favoriet voor het treffen met Zweden. Alles zag er ook goed uit voor de Duitsers toen Lina Magull in de zestiende minuut de score opende. De aanvaller werd met een slimme pass bediend door Sara Dabritz en rondde knap af.

De Zweedse gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Linda Sembrant ramde de bal bij het uitverdedigen naar voren en stuurde zo Sofia Jakobsson weg. Zij bleef oog in oog met keeper Almuth Schult rustig en tikte de 1-1 binnen. Kort na rust zette Stina Blackstenius Zweden op voorsprong, door uit een rebound binnen te werken.

Duitsland probeerde na deze tegenslag nog van alles om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar Zweden hield het achterin dicht en speelt daardoor woensdag in Lyon tegen Oranje om een finaleticket. Net als de ploeg van Sarina Wiegman is Zweden dankzij de zege van zaterdag zeker van deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Duitsland is de titelhouder van dat toernooi, maar doet volgend jaar dus niet mee.