Oranje ongewijzigd aan de aftrap tegen Zweden

Het Nederlands elftal begint dinsdagavond in de Amsterdam Arena met een ongewijzigde basisopstelling aan het EK-kwalificatieduel met Zweden. Bondscoach Bert van Marwijk brengt naar verwachting geen enkele wijziging aan in de ploeg die afgelopen vrijdag in en tegen Moldavië (1-0 zege) aan de aftrap verscheen.

Oranje ongewijzigd aan de aftrap tegen Zweden

Dat betekent dat Rafael van der Vaart ook tegen Zweden de rol van de gepasseerde Nigel de Jong zal invullen. De middenvelder van Tottenham Hotspur speelt tegen de Scandinaviërs zijn 87ste interland en evenaart daarmee het aantal van Clarence Seedorf. Van der Vaart zal daarmee de gedeelde vijfde plaats op de Oranje-ranglijst aller tijden innemen.

De elf internationals die tegen Zweden in Oranje's basisopstelling verschijnen, hebben gezamenlijk 549 interlands in de benen, een gemiddelde van bijna vijftig duels per speler. Linkerverdediger Erik Pieters is met drie caps de minst ervaren international, Van der Vaart is met 86 wedstrijden in Oranje de meest geroutineerde.

Doelman Maarten Stekelenburg (foto) probeert tegen Zweden een prestatie van oud-keeper Piet Schrijvers te evenaren. Indien de sluitpost van Ajax er dinsdag net als tegen Moldavië (1-0 zege) in slaagt zijn doel schoon te houden, is zijn twintigste clean sheet namens Oranje een feit. In de historie van de Nederlandse nationale ploeg hielden alleen Hans van Breukelen (34 keer) en recordinternational Edwin van der Sar (72 keer) vaker de nul in hun interlandloopbaan. <br /><br /><br /> <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen