Oranje Onder-17 viert dubbel feest na overtuigende zege op België

Reacties

Oranje Onder-17 werd vorig jaar Europees kampioen en blijft in de race voor titelprolongatie. Zondagavond werd ten koste van België de halve finale van het EK in Ierland bereikt: 0-3.

Oranje Onder-17 viert dubbel feest na overtuigende zege op België

Oranje maakte indruk in de eerste twee groepswedstrijden van dit toernooi, maar het elftal werd flink gewijzigd voor het pouleduel met Frankrijk. De ploeg van Peter van der Veen verloor met 2-0 en gaf daarmee de groepszege uit handen. In de kwartfinale had Oranje zodoende wat goed te maken tegen België en dat lukte.

Sontje Hansen opende in de 26ste minuut de score. De aanvaller van Ajax tikte binnen nadat Brian Brobbey de paal had geraakt. Vijf minuten voor rust verdubbelde Anass Salah-Eddine en zijn treffer was wonderschoon. De linksback, die net als Brobbey en Hansen in de jeugdopleiding van Ajax actief is, nam een voorzet vanaf rechts in één keer op zijn slof en vond de verre hoek.

Oranje bleef ook in de tweede helft de meest gevaarlijke ploeg en gooide de wedstrijd een ruim kwartier voor tijd in het slot. Hansen legde na sterk werk van Brobbey terug op Ki-Jana Hoever, die een tegenstander omspeelde en met buitenkant voet raak schoot.

De overtuigende overwinning zorgde voor dubbel feest in het kamp van Oranje. De ploeg van Van Veen plaatste zich niet alleen voor de halve finale van het EK, waarin Oranje donderdag tegen de winnaar van het duel Hongarije - Spanje speelt, maar heeft zich nu ook gekwalificeerd voor het WK in Brazilië. Deze eindronde wordt in oktober 2019 afgewerkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.