Oranje niet langs Zwitsers in teleurstellend oefenduel

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond in de oefeninterland tegen Zwitserland doelpuntloos afgesloten. Oranje overtuigde in de Amsterdam Arena nauwelijks, maar stapte zonder nederlaag van het veld omdat de Zwitsers evenmin aanspraak mochten maken op een zege.

Oranje niet langs Zwitsers in teleurstellend oefenduel

Voorafgaand aan het duel werden vier voormalig Oranje-internationals in het zonnetje gezet vanwege prestaties uit het verleden. De Europese voetbalbond UEFA huldigt alle internationals die tijdens hun actieve loopbaan honderd of meer interlands speelden en benoemt hen tot zogenaamde centurions. Uit Nederland komen Edwin van der Sar (130 caps), Frank de Boer (112), Van Bronckhorst (106) en Phillip Cocu (101) voor die eervolle vermelding in aanmerking.

Na die festiviteiten ging Oranje onder aanvoering van Ryan Babel op zoek naar de openingstreffer. De aanvaller verschafte zich na een kwartier spelen met een handige kapbeweging voldoende ruimte voor een schot, maar zag de Zwitserse doelman Diego Benaglio redding brengen.

Voor de onderbreking was Babel met een knap schot na dito actie nogmaals gevaarlijk. Omdat ook Robin van Persie (hoog over) en Admir Mehmedi (zijnet) verzuimden hun kansen te benutten, zochten de ploegen zonder treffers de kleedkamers op.

Direct na rust was Van Persie met een verraderlijk kopballetje dicht bij succes, maar Benaglio verijdelde ook die poging. De grootste kans was na ruim een uur spelen voor Van Persie. De sterspeler van Arsenal toont zich in Londen uiterst trefzeker, maar faalde dit keer opzichtig. Oog in oog met Benaglio schoot hij de bal naast.

Naarmate het eindsignaal naderde, werd het veldspel bij beide ploegen slordiger. Goals bleven vervolgens uit, hetgeen tot een fluitconcert van het toegestroomde publiek leidde toen de spelers de kleedkamers opzochten.

Dinsdag komt Oranje in het beladen uitduel met Duitsland opnieuw in actie. Duidelijk is al dat Robin van Persie dan niet van de partij is. Op aanvraag van Arsenal-manager Arsène Wenger krijgt hij rust. Klaas-Jan Huntelaar is dan hoogstwaarschijnlijk zijn vervanger. De verwachting is dat Khalid Boulahrouz en Edson Braafheid dan net als tegen de Zwitsers de backposities bemannen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's