Oranje Leeuwinnen treffen nu Duitsland of Japan

Reacties

De volgende horde op het WK is voor de Oranje-vrouwen een loodzware. Als nummer drie in Groep A treffen ze nu Duitsland of Japan.

Oranje Leeuwinnen treffen nu Duitsland of Japan

Duitsland, eerste op de wereldranglijst, was de beste in Groep B met zeven punten uit drie duels. Ook de doelcijfers waren indrukwekkend (15-1), mede door de tienklapper tegen Ivoorkust (10-0).

Japan is de regerend wereldkampioen en staat vierde op de FIFA-ranking. Kameroen, Zwitserland en Ecuador werden in Groep C allemaal verslagen. Kanttekening is wel dat dit steeds slechts met een doelpunt verschil gebeurde.

Als Nederland tegen Duitsland speelt, dan is dat op 20 juni in het Lansdowne Stadium in Ottawa. Een mogelijk treffen met de Japanners staat gepland voor 23 juni in het BC Place Stadium van Vancouver. In het eerste scenario is de reistijd korter, in het andere geval heeft de vrouwenploeg wat meer hersteltijd.

Donderdagochtend zijn de laatste twee nummers drie bekend en weet Nederland wie het treft in de partij voor een plaats bij de laatste acht van de wereld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.