Oranje Leeuwinnen naar achtste finale dankzij Kameroen

Reacties

Kameroen heeft in Groep C voor een verrassing gezorgd door zich dankzij een overwinning op Zwitserland te plaatsen voor de achtste finale van het WK voor vrouwen. Door dat resultaat is ook Nederland door naar de laatste zestien. De Zwitsers zitten in de wachtkamer.

Oranje Leeuwinnen naar achtste finale dankzij Kameroen

Door in het laatste groepsduel nipt gelijk te spelen tegen Canada (1-1) wist Nederland al dat het derde zou worden in Groep A. De kansen op de achtste finale - van de zes nummers drie gaan de beste vier door - waren echter nog volop aanwezig. Nadat eerder al duidelijk werd dat Thailand niet meer over Oranje heen kon wippen, houdt de ploeg nu ook sowieso Zwitserland onder zich.

Het is alleen nog maar de vraag waar, wanneer en tegen wie de ploeg van Roger Reijners speelt. De sterke voorkeur gaat uit naar Duitsland, de winnaar van Groep B. Dat duel wordt namelijk komende zaterdag gespeeld in Ottawa, dat qua reistijd en aanvangstijdstip (22.00 uur Nederlandse tijd) een stuk gunstiger is. Het alternatief is regerend wereldkampioen Japan, dinsdagnacht om 04.00 uur Nederlandse tijd in Vancouver. De komende dagen wordt een en ander duidelijk.

Zwitserland - Kameroen 1-2
De veel betere gestarte Zwitsers leken het karwei tegen Kameroen nog voor rust te willen klaren, maar het bleef bij de 1-0 van Ana Maria Crnogorcevic. Na de pauze kreeg het de rekening gepresenteerd voor die matige productie. Via de 1-1 van Gabrielle Onguene en zelfs de 1-2 van Madeleine Mgono ging Zwitserland onderuit. Daarmee zorgde de Afrikaanse nummer 53 van de FIFA-ranking tegen de nummer 19 voor een verrassing én voor blijdschap in het hotel van de Oranje-equipe.

Ecuador - Japan 0-1
Japan was door overwinningen op Zwitserland (1-0) en Kameroen (2-1) geplaatst voor de volgende ronde, terwijl Ecuador al klaar was. Op de volkomen kansloze nederlagen tegen de Afrikaanse vrouwen (6-0) en de Zwitsers (10-1) volgde voor Ecuador dit keer slechts een nipt verlies. Yuki Ogimi was al na een paar minuten de maker van de enige treffer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.