Oranje Leeuwinnen stellen teleur in debutantenfestijn

Reacties

De Oranje Leeuwinnen hebben maandag in een oefenwedstrijd tegen Japan doelpuntloos gelijkgespeeld. Bondscoach Mark Parsons koos voor een flink aantal nieuwe namen, waardoor de ploeg vastigheden leek te missen.

Oranje Leeuwinnen stellen teleur in debutantenfestijn
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Japan
Japan

Waar het afgelopen zaterdag tegen Tsjechië (2-2) nog om het echie ging in de WK-kwalificatiereeks kreeg bondscoach Mark Parsons maandag voor het eerst de kans om flink te experimenteren. Dat deed de keuzeheer volop. Barbara Lorsheyd, Samantha van Diemen, Caitlin Dijkstra en Janou Levels maakten hun debuut. Bekende namen als Shanice van de Sanden, Renate Jansen en Kika van Es verschenen ook aan de aftrap.

Parsons zag in de eerste helft dat Oranje het moeilijk had en automatismen miste, wat niet vreemd was gezien het grote aantal wissels. Japan stelde daar niet veel tegenover, waardoor de Leeuwinnen ook niet echt in gevaar kwamen. Na een kwartier in de tweede helft liet Parsons enkele routiniers invallen. Sherida Spitse, Merel van Dongen en Lineth Beerensteyn kwamen in de ploeg voor Van de Sanden, Inessa Kaagman en Levels.

Grote kansen bleven lange tijd uit, terwijl Van Dongen goed ingreep toen Japan dreigend leek te worden. Ondertussen kwam Oranje zelf maar weinig tot kansen in het lege stadion van ADO Den Haag. Er werd niet gescoord en dus bleef het bij 0-0. De Oranje Leeuwinnen hervatten de WK-kwalificatiereeks in april met wedstrijden tegen Cyprus en Wit-Rusland. In de zomer volgt het EK in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.