Oranje Leeuwinnen grijpen naast plek in Pot 1 bij WK-loting

Reacties

De Oranje Leeuwinnen hebben tijdens de loting voor het WK van volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland géén geplaatste status. Op de donderdag gepubliceerde FIFA-wereldranglijst is Nederland twee plaatsen gezakt, waardoor Oranje als vice-wereldkampioen niet in Pot 1 terechtkomt.

Oranje Leeuwinnen grijpen naast plek in Pot 1 bij WK-loting
© Pro Shots

Op basis van de vorige FIFA-ranking lag Nederland nog wel op koers voor een plek in Pot 1, omdat het daarop zesde stond. Naast de twee gastlanden zijn de bovenste zes landen van de FIFA-ranglijst groepshoofd tijdens de loting op zaterdag 22 oktober. Dat zullen nu wereldkampioen Verenigde Staten, Duitsland, Zweden, Engeland, Frankrijk en Spanje zijn.

Spanje is het land dat Nederland naar Pot 2 verwees. La Roja steeg op de FIFA-ranking van oktober twee posities naar plek zes, waar de Oranje Leeuwinnen na de oefennederlaag tegen Noorwegen juist twee plaatsen zakken naar de achtste positie. Samen met landen als Canada, Brazilië, Japan en Noorwegen verdwijnt Nederland tijdens de loting daardoor in Pot 2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overigens is het WK-deelnemersveld, dat bestaat uit 32 landen, nog niet helemaal compleet. In februari wordt nog gestreden om de laatste drie WK-tickets. Vijf maanden later begint het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De openingswedstrijd is op 20 juli in Auckland, de finale wordt exact een maand later op 20 augustus gespeeld in Sydney.

potindeling WK-loting

Pot 1 Pot 2
Australië Canada
Nieuw-Zeeland Nederland
Verenigde Staten Brazilië
Zweden Japan
Duitsland Noorwegen
Engeland Italië
Frankrijk China
Spanje Zuid-Korea
Pot 3 Pot 4
Denemarken Nigeria
Zwitserland Filipijnen
Ierland Zuid-Afrika
Colombia Marokko
Argentinië Zambia
Vietnam Winnaar Play-off
Costa Rica Winnaar Play-off
Jamaica Winnaar Play-off
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.