Oranje Leeuwinnen breken opnieuw kijkcijferrecords

Reacties

Het halvefinaleduel van de Oranje Leeuwinnen met Engeland (3-0) heeft opnieuw enorm veel kijkers getrokken. Liefst 3,3 miljoen mensen zagen de Nederlandse vrouwen de finale bereiken.

Oranje Leeuwinnen breken opnieuw kijkcijferrecords

Het EK Vrouwen in eigen land is het hele toernooi al een kijkcijferhit. Zo werd het openingsduel van Oranje met Noorwegen al door meer dan twee miljoen mensen bekeken, meer dan de Champions League-finale. Dat aantal bleef echter groeien, naarmate Oranje verder kwam in het toernooi.

Voor de halve eindstrijd van het EK tegen Engeland zetten zo'n 3.300.000 mensen de televisie aan. Nog nooit keken er zoveel mensen naar een wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen. Het zijn ook meer kijkers dan bijvoorbeeld de KNVB-bekerfinale van de mannen tussen AZ en Vitesse.

Na de automatische registratie van de kijkcijfers werd eerder melding gemaakt van ruim 2,8 miljoen kijkers, maar door de verlenging van de wedstrijd ervoor (Denemarken-Oostenrijk) klopten de automatische tijden van de registratie van Oranje niet meer. De cijfers van de wedstrijd zijn later met de hand gecorrigeerd en komen dus uit op 3,3 miljoen, meldt de NOS.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.