Oranje-klant Bizot blijft Eredivisie-concurrentie voorlopig ver voor

Reacties

Volgens AZ-trainer Arne Slot heeft Marco Bizot zijn plek in de Oranje-selectie 'ruimschoots verdiend'. De doelman mag zich maandag melden bij het Nederlands elftal, dat toewerkt naar de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Wit-Rusland.

Oranje-klant Bizot blijft Eredivisie-concurrentie voorlopig ver voor
© Pro Shots
Willem II
Willem II
1 - 1
AZ
AZ

'Als je ziet hoe Marco de afgelopen maanden staat te keepen, is dit een mooie beloning', laat Slot weten op de clubsite van AZ in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Willem II.

De statistieken wijzen ook uit dat de 28-jarige keeper bezig is aan een sterk seizoen. Bizot incasseerde deze competitie pas drie doelpunten, hoewel in totaal 23 schoten op zijn doel werden afgevuurd. Met zijn reddingspercentage van 87 blijft Bizot voorlopig Jeroen Zoet (76) en Warner Hahn (74) voor. En daar blijft het qua mooie statistieken niet bij voor de keeper. Dit kalenderjaar hield Bizot liefst vijftien keer de nul in Eredivisie-verband, waarmee hij nog maar twee clean sheets verwijderd is van het clubrecord van Rizah Meskovic uit 1977.

Eredivisie-keepers met hoogste reddingspercentage:

Doelman Club Reddingspercentage
Marco Bizot AZ 87
Jeroen Zoet PSV 76
Warner Hahn SC Heerenveen 74
Joël Drommel FC Twente 69
Remko Pasveer Vitesse 69

Tegen Willem II kan Slot niet beschikken over Albert Gudmundsson, die zondag in het duel met Heracles Almelo geblesseerd uitviel. 'Zijn enkelkwetsuur is erger dan we gedacht hadden. Heel vervelend voor hem, want Albert was echt op de deur aan het kloppen. Voorlopig komt hij niet in actie.'

Voor AZ volgen de wedstrijden elkaar in hoog tempo op; donderdag speelden de Alkmaarders nog doelpuntloos gelijk tegen Manchester United in de Europa League. Slot ziet geen fysieke problemen en roemt de fitheid van zijn spelers. 'We zien daar geen enkel verval in. Ze weten ons ook wat dat betreft weer elke keer te verbazen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.