Oranje-internationals reageren op hun ratings in FC 24

Reacties

Deze week lanceert gamegigant EA zijn nieuwe voetbalspel FC 24, de opvolger in de jaarlijkse spelreeks die tot deze editie door het leven ging als FIFA. Niet alleen miljoenen fans spelen graag een potje op de spelcomputer, ook de mannen en vrouwen in de game kruipen met plezier achter hun spelcomputer.

Oranje-internationals reageren op hun ratings in FC 24
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zeker voor wie zelf in het spel zit, zijn het elk jaar weer prangende vragen: welke rating heb ik gekregen, en hoe snel, sterk en technisch vaardig is het poppetje dat ze van mij gemaakt hebben? Oranje-internationals Noa Lang, Denzel Dumfries, Nathan Aké en Xavi Simons reageren op de sociale media van het Nederlands elftal op elkaars spelersprofielen.

PSV'er Lang, op zijn kaart overigens nog altijd getooid in Ajax-tenue, vindt zelf dat zijn rating minimaal 87 moet zijn, maar gokte goed dat de makers van het spel hem op 78 had ingeschat. Zodoende won het team van Lang en Dumfries de eerste ronde, waarin de mannen elkaars algemene score moesten raden. Opmerkelijk, want de rechtsback van Internazionale bekende geen PlayStation te hebben.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Simons was hooglijk beledigd toen zijn schot 'slechts' met 73 gewaardeerd werd, het maximum is 99. 'Dat is echt belachelijk man', reageerde de aanvaller van RB Leipzig verbolgen. Bij het rangschikken van de schotkwaliteiten hadden beide koppels de vier spelers in de juiste volgorde, waardoor het op de laatste opdrachten aankwam. Eerstvolgende vraag: wie kan het beste passen?

Dumfries kreeg 70 voor passen, Lang flipte toen hij merkte dat hij maar een puntje meer kreeg. Simons en Aké vulden deze opdracht iets beter in, waardoor de laatste vraag de beslissing bracht. Op welke plek eindigde E_Oranje op het WK van deze zomer? Dumfries wist het juiste antwoord: tweede. Daardoor ging zijn duo er met de winst vandoor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.