Oranje-historie in Hamburg, hilarische rap Frank en Ronald

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Oranje-historie in Hamburg, hilarische rap Frank en Ronald

• De veelbesproken Cristiano Ronaldo heeft zich van zijn goede kant laten zien. Voor het Confederations Cup-duel met Rusland (1-0, goal Ronaldo) kwam hij het veld op met een mascotte. Het meisje in de rolstoel kreeg vlak voor aanvang een dikke kus en genoot zichtbaar van de unieke kans om met de vedette het veld op te komen.

• Of Ronaldo extra gemotiveerd was, is de vraag. Dit zei de Russische aanvaller Fedor Smolov voorafgaand aan het duel met Portugal: 'Het is moeilijk om als team te opereren met één zo'n individu in de schijnwerpers.'

'Ik heb heel even aan helemaal stoppen gedacht.'
• De aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund is Matthias Ginter niet in de koude kleren gaan zitten. De verdediger vertelt uiteindelijk toch te hebben gekozen voor hetgeen hij zo graag doet: voetballen. (Die Zeit)

'Peter Bosz kan zich geen valse start permitteren, dan zal de discussie over zijn functioneren direct aangewakkerd worden.'
•  Lothar Matthäus kijkt vooruit naar de start van Peter Bosz bij Borussia Dortmund. De oud-international van Duitsland denkt dat het krediet van Bosz in Duitsland niet heel groot is. (BILD)

• The Daily Telegraph heeft een lijstje gemaakt van de vijftig grootste talenten in het voetbal. Op de jaarlijkse lijst prijken twee Nederlandse namen: Riechedly Bazoer en Matthijs de Ligt, die op respectievelijk plek 28 en 37 zijn ingedeeld. Kylian Mbappé van AS Monaco is de winnaar geworden. Bekijk hier de hele lijst 

'Virgil van Dijk moet alsnog een transfer naar Liverpool forceren.'
John Aldrigde, oud-speler van Liverpool, meent dat het lang niet alles zegt dat Liverpool onlangs zelf de onderhandelingen met Southampton over Virgil van Dijk heeft afgebroken. Volgens Aldridge ligt de macht immers toch bij de spelers en zaakwaarnemers anno 2017. (The Independent)

• Ondanks zijn blessure houdt Eden Hazard de moed erin. Hij is zelfs naar de kapper geweest laat hij weten op Twitter.

'Rusland heeft nog heel wat werk te verzetten.'
Hugo Broos meent dat Rusland nog niet klaar is voor het WK. De bondscoach van Kameroen staat tijdens de strijd om de Confederations Cup immers vaker dan hem lief is in de file en mist de politiebegeleiding bij de bus. 'Het verkeer is een ramp.' (Het Nieuwsblad)

• Het is deze woensdag 21 juni exact 29 jaar geleden, maar Ronald Koeman weet het nog als de dag van gisteren. Oranje versloeg op het EK 1988 in Hamburg gastland West-Duitsland in de halve finale en werd uiteindelijk Europees kampioen. Koeman was uit een strafschop verantwoordelijk voor de gelijkmaker maar trok minstens zo veel aandacht door na de wedstrijd zijn achterwerk met het shirt van Olaf Thon af te vegen.

• In navolging van Memphis Depay en Quincy Promes besloten ook Frank en Ronald de Boer een eigen rapnummer uit te brengen. Beluister hier de hilarische rap 'Je Moet Niet Rappen Maar Scoren!', van de broertjes De Boer.

• Voor Matthew Lentink was het afgelopen weekend er eentje om van te dromen. De doelman van de Zeeuwse club Kloetinge was een van de 22 prijswinnaars die mochten trainen op het complex van Barcelona en een wedstrijd mochten spelen in Camp Nou.

Jasper Cillessen weet na zijn eerste seizoen bij Barcelona maar al te goed hoe er in Camp Nou wordt gedacht over Real Madrid. De doelman van het Nederlands elftal verborg het logo van De Koninklijke vakkundig toen een fan met een shirt van de aartsrivaal uit Madrid op de foto wilde met hem.

Nathan Rutjes is lovend over de rol van Huub Stevens in de handhaving van Roda JC Kerkrade. 'Voor mijn gevoel was het fantastisch. Voor een trainer is dat heel moeilijk. Ga je als een olifant door een porseleinen kast heen denderen? Hij heeft dat zo mooi aangepakt. Weet je waar hij mee begon? Ik weet niet eens of ik het allemaal mag zeggen, maar ik doe het gewoon. Hij zei: "Dit is een Nederlandse club. En bij een Nederlandse club praat ik Nederlands." Het was gelijk een statement: zo gaan we het doen, vrienden. Iedereen gaat mee.' (FOX Sports)

• Arsenal heeft woensdag zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd voor het seizoen 2017/18. Op zich allemaal niet zo spannend, ware het niet dat op de bestellijst van het nieuwe tenue zowel Alexis Sánchez als Danny Welbeck het rugnummer 7 meekreeg. The Gunners hebben het inmiddels aangepast, Welbeck heeft weer nummer 23, maar het zorgde op Twitter voor flink wat verwarring. Zou het iets zeggen over de toekomstplannen van Sánchez?

'Als ik Gigio was, zou ik nog wat langer bij Milan blijven uit dankbaarheid en voor zijn eigen ontwikkeling'
• Voormalig AC Milan-trainer Sinisa Mihajlovic vindt het onverstandig dat doelman Gianluigi Donnarrumma (18) op een vertrek aanstuurt bij de Milanese grootmacht. 'Hij hoeft niet zo vroeg te vertrekken. Hij heeft nog twintig jaar voor zich. Milan heeft hem volgens mij een lucratieve aanbieding gedaan. Nu is er een moeilijke situatie ontstaan, waarin hij half Italië tegen zich in het harnas heeft gejaagd.' Donnarumma, door de fans al omgedoopt tot Dollarumma, debuteerde in het seizoen 2015/16 op zestienjarige leeftijd onder Mihajlovic.

Michel Platini is voor velen inmiddels een bobo wiens reputatie flink is beschadigd door zijn omstreden rol binnen de FIFA, maar Juventus is zijn oud-speler niet vergeten. Le Roi viert deze woensdag zijn 62ste verjaardag en krijgt een welgemeende felicitatie van De Oude Dame. Platini scoorde 104 keer voor de Italiaanse grootmacht in vijf seizoenen en werd in 1983, 1984 en 1985 uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar •

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.