Ronaldo helpt Portugal op koers voor groepswinst

Portugal grijpt de macht in Groep A van het toernooi om de Confederations Cup. De Europees kampioen was met 0-1 te sterk voor Rusland.

Portugal kende een vliegende start in Kazan. Cristiano Ronaldo opende in de achtste minuut de score met een kopbal na een voorzet van Raphaël Guerreiro. Daarmee bereikte CR7 een mijlpaal, want hij is met 603 doelpunten en 197 assists in dienst van club en land nu betrokken bij 800 doelpunten in zijn carrière.

De vroege openingstreffer van Ronaldo was symbolisch voor de dominantie van Portugal in de eerste helft. Direct na de pauze leek Portugal op 2-0 te komen, maar met een geweldige reflex voorkwam doelman Igor Akinfeev - die zijn honderdste interland speelde - dat André Silva raakkopte.

In de loop van de tweede helft werd Rusland iets sterker, maar de kansen bleven voor Portugal. Zo liet Ronaldo na het duel te beslissen en stichtte André Silva gevaar met een hard schot, dat door Akinfeev onschadelijk gemaakt werd.

Portugal gaat door de zege met vier punten uit twee duels aan kop in Groep A, gevolgd door Rusland (drie punten). Mexico (een punt) en Nieuw-Zeeland (nul) hebben een duel minder gespeeld en treffen elkaar om 20.00 uur.