Oranje heeft in Nations League geen last van Champions League-uitblinker

Reacties

België kan in de Nations League geen beroep doen op Thibaut Courtois. De Belgische sluitpost kampt met een spierontsteking in zijn bovenbeen en mist onder meer de clash met het Nederlands elftal. 

Oranje heeft in Nations League geen last van Champions League-uitblinker
© Pro Shots
België
België
1 - 4
Nederland
Nederland

Het meespelen van Courtois stond al ter discussie. De dertigjarige sluitpost vertolkte zaterdag nog een hoofdrol in de veertiende eindzege van Real Madrid in de Champions League, maar kampt al enige tijd met een onwillige spier in zijn bovenbeen. Courtois zou kunnen spelen, maar wil met het oog op het WK in Qatar geen risico nemen. Dat betekent dat Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Simon Mignolet (Club Brugge) of Matz Sels (Strasbourg) vrijdag het doel verdedigt tegen Oranje.

Courtois meldde zich maandag volgens protocol in het Belgische kamp, maar besloot in overleg met de arts dat het verstandiger is om rust te nemen en de Nations League-campagne aan zich voorbij te laten gaan. Dat betekent dat de doelman er tijdens de wedstrijden tegen Nederland, Polen, Wales en opnieuw Polen niet bij is. Dat geldt ook voor verdediger Jason Denayer, die onder contract staat bij het Olympique Lyonnais van Peter Bosz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.