Opvolger Bosz kent droomdebuut met eerste zege sinds september

Het ontslag van Peter Bosz heeft voor Borussia Dortmund voorlopig goed gewerkt. Dinsdagavond werd op bezoek bij FSV Mainz 05 gewonnen: 0-2. Sokratis Papastathopoulos en Shinji Kagawa scoorden.

Bosz werd zondag na de thuisnederlaag tegen Werder Bremen (1-2) ontslagen wegens tegenvallende prestaties. BVB presenteerde direct zijn opvolger in de persoon van Peter Stöger, in de hoop het tij te keren. De start van de ex-coach van 1. FC Köln was dinsdag in ieder geval goed.

Op bezoek bij Mainz, de op voorhand nummer veertien van de Bundesliga, had Dortmund de beste kansen. Met name in de tweede helft was de uitploeg dicht bij goals, maar onder meer Kagawa had zijn vizier niet op scherp staan na een vlotlopende aanval. Op het moment van de misser van de Japanner, stond Dortmund al 0-1 voor.

Vlak na rust waren Die Schwarzgelben immers op voorsprong gekomen. Een standaardsituatie kwam in twee instanties voor de voeten van Sokratis terecht en de Griekse verdediger haalde succesvol uit: 0-1. Dortmund probeerde verder uit te lopen, maar moest voor de bevrijdende tweede treffer lang wachten.

Pas een minuut voor de extra tijd inging was het dit keer wél Kagawa die trefzeker was. Pierre-Emerick Aubameyang ging om de Mainz-keeper heen, legde de bal breed en de middenvelder scoorde: 0-2. De twee treffers en de eerste clean sheet sinds 24 oktober (0-5 winst tegen Magdeburg in de DFB-Pokal) zorgde uiteindelijk voor de eerste overwinning sinds 30 september (!) in de competitie voor Dortmund.

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1-2
Frankfurt, zonder Jetro Willems en Sébastien Haller in de basis, heeft dinsdagavond een overwinning geboekt bij Hamburger SV. Bij de thuisploeg zat Rick van Drongelen negentig minuten op de bank. De jeugdinternational kon dus niet voorkomen dat HSV een voorsprong weggaf. Kyriakos Papadopoulos had de Bundesliga-dino nog wel aan een voorsprong geholpen, maar Marius Wolf en Mijat Gacinovic zorgde nog in de eerste helft al voor de ommekeer: 1-2.