Wolfsburg gelijk door specialist Verhaegh en enorme misser Origi

Paul Verhaegh heeft zich dinsdagavond van zijn beste kant laten zien. De rechtsback van VfL Wolfsburg was met zijn specialisme belangrijk in het treffen met RB Leipzig, al leverde het door een misser van Divock Origi geen drie punten op: 1-1.

De midweekse Bundesliga-speelronde werd afgetrapt door Wolfsburg en Leipzig, de respectievelijk nummer elf en twee van de Duitse competitie. In de eerste helft van het onderlinge duel was de uitploeg de bovenliggende partij, maar Wolfsburg, met Jeffrey Bruma negentig minuten op de bank, kwam op voorsprong. Die Wölfe kregen een strafschop, Verhaegh mocht aanleggen en faalde voor de zestiende keer op rij (!) niet vanaf elf meter: 1-0.

De historische mijlpaal van de - in 2014 - WK-ganger was geen opmaat naar meer succes tijdens het eerste bedrijf. Leipzig had de beste mogelijkheden, al ontbrak het continu aan de laatste pass of het laatste zetje. Vlak na rust was het tóch raak voor de ploeg van Ralph Hasenhüttl. Yussuf Poulsen bediende Marcel Halstenberg en de Duits international schoot knap raak: 1-1.

Misser Origi
Leipzig ging op zoek naar meer, maar hetzelfde verhaal als in de eerste helft was werkelijkheid: het was de hele tijd nét niet. Aan de overkant kreeg invaller Origi dé kans van de wedstrijd. Een voorzet werd aangeraakt en kwam bij de Belg terecht. Voor open goal wist Origi een al verslagen Peter Gulácsi echter niet te verschalken.

De misser van Origi was het startsein van een aantal kansen voor Wolfsburg in de slotfase, maar die werden allen niet benut. Ondanks een rode kaart (twee keer geel) voor Leipzig-jongeling Dayot Upamecano in de laatste minuten, kwam de thuisploeg niet tot een zege. Door het gelijkspel blijft Leipzig voorlopig tweede in de Bundesliga, al kan Schalke 04 bij een overwinning over hen heen gaan. Wolfsburg staat nog steeds in de middenmoot.