Opvallend productieve Geertruida kan Karsdorp evenaren

Reacties

Als het gaat om rendement is Lutsharel Geertruida bezig aan het meest bijzondere seizoen in zijn carrière. Scoort hij zondagavond tegen Heracles Almelo of geeft hij een assist, dan is de Feyenoord-verdediger al direct betrokken geweest bij tien competitiegoals dit seizoen.

Opvallend productieve Geertruida kan Karsdorp evenaren
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Rick Karsdorp was de laatste speler die als verdediger van Feyenoord bij minstens tien Eredivisie-goals direct betrokken was in één seizoen. De huidige rechtsback van AS Roma gaf in het seizoen 2015/16 tien assists. De nu 29-jarige Karsdorp hield opvallend genoeg geen transfer over aan dat seizoen. Pas in de zomer van 2017 vertrok hij naar Roma.

Karsdorp is direct ook de enige verdediger die in het shirt van Feyenoord de genoemde grens van tien gehaald heeft deze eeuw. Dat Geertruida die prestatie kan evenaren met meer goals dan assists, maakt zijn rendement extra bijzonder. En dat terwijl het seizoen begon met teleurstelling vanwege het mislopen van een transfer naar RB Leipzig. Arne Slot uitte in augustus al zijn bewondering voor hoe de Rotterdammer daarmee omging. 'Hij laat richting zijn medespelers niet zien teleurgesteld te zijn en hij vindt het ook geweldig om voor Feyenoord - zijn club - te spelen', zei de coach.

Weinig goals
Opvallend is dat Feyenoord aan een voor de club zeldzaam zuinige serie bezig is. Heracles was de laatste club waartegen Feyenoord minstens drie keer scoorde. Dat was op 17 december, toen de Rotterdammers met 0-4 wonnen. In de veertien wedstrijden die het team van Slot sindsdien speelde in verschillende competities, kwam de ploeg telkens niet vaker dan twee keer tot scoren. Nooit eerder gebeurde dat Feyenoord in vijftien officiële wedstrijden op rij. Tussen oktober 1990 en maart 1991 duurde een dergelijke serie al eens veertien duels.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.